Tysdag kl. 08.00 blir bibliotekaren på Fusa folkebibliotek funne drepen i biblioteket. Etterforskar L. Boksonn fastslår dødstidspunktet til måndag kl. 15.00.
Fem lånarar vart observert då dei forlet biblioteket rundt det tidspunktet.
Etterforskar L. Boksonn intervjua alle fem vitne for å høyra kva dei gjorde på biblioteket:

Kari: Eg var innom og leverte fire bøker om hagebruk.
Ola: Eg var innom og lånte ei skikkeleg spennande krimbok, eg leverte òg nokre bøker for barna mine.
Lise: Eg las dagens avis og slo opp nokre nynorske ord i ei ordbok.
Per: Eg skreiv ein e-post på dataen på biblioteket, og bladde litt i nokre bøker av Jørgen Jæger.
Robert: Eg leverte boken «1968» og lånte nokon lydbøker.

Etterforskar L. Boksonn klødde seg i skjegget og utbraut umiddelbart. Eg veit kven som drap bibliotekaren!

Kven er mordaren?

Skriv namnet på han du trur har myrda bibliotekaren, i kommentarfeltet på Facebooksiden til biblioteket.

Då er du med i trekninga av eit påskeegg.

Vinnaren blir trekt fredag 12. april kl. 12.